Baza znanja

Korisnička zona > Baza znanja > Web hosting > Postupak za aktiviranje Let's encrypt sertifikata

Postupak za aktiviranje Let's encrypt sertifikata

  1. Ulogujte se u Vaš DirectAdmin nalog.
  2. Odaberite domen za koji želite da podesite sertifikat
  3. U delu Advanced odaberite -> SSL Certificates
  4. Gore ce Vas pisati "SSL is currently enabled (ili disabled) for this domain. You can disable (ili enable) it here" (kliknite na here)
  5. "Secure SSL" mora biti enablovano/čekirano i radio button "Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" izabran
  6. Vratite se na stranicu iz koraka 4
  7. Odaberite "Free & automatic certificate from Let's Encrypt", unesite email, i ispod čekirajte domen i poddomene za domen koji ste izabrali u 2. koraku (za svaki domen posebno ponovite ove korake)
  8. Kliknite na Save
  9. Otvorite sajt sada sa https i pogledaj da li sve ok, ako nemate padlock (katanac) u browseru, tj padlock je precrtan, znači da su Vam neki linkovi hardkodovani na http i morate to da ispravite. Otvorite sajt preko https://www.whynopadlock.com i tamo će Vam ispisati šta treba tačno da ispravite.
  10. Ako želite da redirektujete sajt da uvek otvara https evo uputstvo šta da stavite u .htaccess file: https://my.adiswitch.com/index.php/knowledgebase/40/Kako-da-podesim-preusmeravanje-sajta-sa-mojsajtcom-na-httpsorormojsajtcom-nakon-instalacije-SSL-sertifikata.html

DirectAdmin će ti automatski osvežavati sertifikat pred istek. Dobićete mail od Let's encrypta da Vam ističe domen 30 dana pred istek, ali ga ignorišite.

Da li je ovaj odgovor koristan?
1 Korisnici su ustanovili da je ovo korisno 1 glasova

Takođe Pročitajte