Baza znanja

Korisnička zona > Baza znanja > Domeni > Kako da promenim WHOIS podatke?

Kako da promenim WHOIS podatke?

Promenu WHOIS podatake za većinu internacionalnih domena možete izvršiti samostalno, prateći sledeće korake:

Potrebno je da se ulogujete na AdiSwitch korisničku zonu na web adresi my.adiswitch.com i da nakon toga pronađete odeljak u glavnom meniju DOMENI->MOJI DOMENI. Nakon što su Vam prikazani svi domeni koje imate zakupljene kod nas, pronađite za koji domen želite da promenite WHOIS podatke i pored njega postoji dugme PODEŠAVANJE DOMENA na koje treba da se klikne.

Nakon što ste kliknuli na PODEŠAVANJE DOMENA, otvorena Vam je nova stranica sa podešavanjima za Vaš domen. Da bi ste izvršili promenu potrebno je da kliknete na DODATNA PODEŠAVANJA i odaberete PROMENA WHOIS PODATAKA.

U ovom delu možete odabrati neki od kontakata koji je naveden na Vašem nalogu ili uneti nove podatke o vlasniku domena. Imajte u vidu da je po novom pravilniku od strane ICANN svaki vlasnik domena obavezan da verifikuje kontakt mail adresu. Ukoliko ne izvršte verifikaciju, 15 dana od primljenog obaveštenja Vaš domen biće suspendovan sve dok ne izvršite verifikaciju. Ukoliko se to desi, pratite uputstva sa ovog linka.

Promena WHOIS podataka za internacionalne domene je BESPLATNA.

Promena WHOIS podatka za nacionalne domene (.rs, .co.rs, .edu.rs, .org.rs, .in.rs) promena je nešto drugačija i potrebno je da poručite dodatak za željeni domen i da sadašnji vlasnik domena popuni zahtev odnosno izjavu u kojoj daje svoju saglasnost da se obavi promena WHOIS podataka ili promena vlasništva i da navede podatke novog vlasnika domena. Dokument za promenu WHOIS podataka moćete pronaći na našem sajtu u odeljku DOKUMENTI. Popunjen dokument se šalje u tiketu za podršku.

Promena WHOIS podatka za nacionalne domene se NAPLAĆUJE i to po važećem cenovniku kompanije AdiSwitch doo.

Da li je ovaj odgovor koristan?
1 Korisnici su ustanovili da je ovo korisno 2 glasova

Takođe Pročitajte